Zoooveeel soep gegeteeh. Kan er niet meer bij.
Door: Jesse
Blijf op de hoogte en volg Jesse
29 September 2005 | Italië, Bologna
Allora ragazzi, tijd voor wat algemene info over Bologna; althans, hoe het "rustige" leven er ongeveer uitziet.
Het weer is hier nog steeds super. Dan praten we over korte broeken, t-shirts en flipflops! Dat komt het algemene beeld van Bologna natuurlijk ook ten goede, dat wil in mijn geval niet zeggen dat de kerken extra mooi belicht zijn, maar vooral dat de lokale vrouwelijke bevolking er extra toonbaar uitziet... Derk en ik hebben tot dusver buiten nog geen echt gesprek gevoerd, omdat het gewoon verschrikkelijk moeilijk is om je op dingen te concentreren als je de hele tijd moet aankijken en omkijken. We hebben het dan ook vrijwel alleen over vrouwen, sport, auto's en de plannen voor vanavond.
We gaan elke avond de deur uit. In Bologna lijkt elke avond op de doorsnee vrijdagavond na sluitingstijd voor de Peuk: miljoen mensen die buiten staan, alleen in dit geval drinken en smoken ze er ook nog bij. In Italie mag je binnen nergens roken, dus vandaar dat heel veel van de actie buiten gebeurt. BEHALVE op dinsdag- en vooral woensdagavond. Champions League. Het is sowieso al gestoord hoeveel sport hier op TV komt, ik kan de volledige Eredivisie, Bundesliga, Premier League en uiteraard Serie A en B volgen. Uefa-wedstrijden komen echter op pay-tv, dus iedereen kijkt dat in de kroeg.
De lokale Irish pub heeft 100000 tv's en zenden dus meerdere wedstrijden tegelijk uit. Dat is heel leuk, want als er ergens gescoord wordt hoor je iedereen juichen of janken en vervolgens rent de complete ene helft van de kroeg naar de andere kant om de herhaling te kijken. Bier is hier kapot duur, maar op woensdag is er "superhappy hour", maar dat is eigenlijk drie uur, van halfacht tot halfelf, waar je bier tegen bodemprijzen (lees: Nederlandse prijzen) kan krijgen. Dus iedereen kijkt voetbal met veel bier. Gister was het woensdag, en vandaag had ik een toets. Het was kinderspel, maar ik viel dus bijna in slaap en mijn hoofd deed pijn als ik moest nadenken.
Vrienden maak je supermakkelijk. De Italianen zijn bot vriendelijk en vinden het lachen dat we uit Nederland komen. Ik heb nu al superveel telefoonnummers uitgewisseld en zie vaak iemand lopen die ik eerder heb ontmoet, en dan gaan we ff wat drinken ofzo.
Het leven hier is sowieso uitmuntend voor internationale studenten, waar wij volgens hun ook onder vallen. We hoeven niet/nauwelijks te betalen voor de disco, we hebben "International Parties" waarin het een uur lang gratis drinken is voor internationals, en de Irish pub heeft elke donderdag nog 3 happy hours alleen voor int. students. Met al deze info en enige kennis van mijn levensstijl kan je je indenken dat het soms lastig is om om 9 uur weer op school te verschijnen. Derk komt ELKE dag minstens 20 min te laat. Ik ben ook vaak te laat en een andere Nederlandste chick ook vrijwel altijd, dus het vooroordeel dat we een beetje Surinaams zijn is gezet.
Ik ontbijt niet, en tussen de middag gaan we meestal naar de bakker om wat pizette te kopen en naar de bar voor een (evt. dubbele) koffie. Na school gaan we naar het park, door de stad waggelen of naar huis om te eten. We eten sowieso elke middag warm, of veel, maar meestal beide. Aan het middageten geven we best veel uit, omdat we niet naar de winkels kunnen om boodschappen te doen vanwege siesta. Avondeten echter is altijd fokking goedkoop, ik heb zo'n pauperwinkel in mn straat en we kunnen nu voor 20 cent eten. Vrijwel elke dag pasta, vaak ook pizza en soms heel veel sla. Er is ook een LIDL dus ik heb die kanonnebotte ice tea en er is daar ook goedkoop bier (flesjes) dat zeer goed te drinken is. Wodka is er ook, 4 eurootjes, en die is zelfs nog lekker!
Afgelopen weekend hebben we een fles van die wodka soldaat gemaakt en toen gingen we uit. In de bus kwamen we twee Zweedse dames van onze school tegen die ook hammered waren en we hebben gigantisch veel lol gehad met zn vieren. De volgende avond gingen we weer met ze uit en dat was even leuk. Ze houden onwijs van uitgaan en zijn supergrappig, dus leuke dames om mee rond te hangen.
Ook hebben we vrienden gemaakt met een stel Duitsers van onze school, sorry jongens, maar het zijn echt mooie figuren. Gisteren met hun Schalke-Milan gekeken, bedroevend resultaat maargoed, het stel verraders was voor Schalke en wij uiteraard voor AC. Ik ging compleet uit mn dak toen Seedorf binnen 20 seconden een goal maakte, mij schaamde me dood om naast ze te zitten toen zij een Duitse viering gingen houden toen Schalke in de derde minuut al de gelijkmaker binnentikte.
Verder was het een zeer mooie avond, want superhappy hour. En superhappy waren we.
Er is uiteraard nog veel en veel meer te vertellen, maar mn tijd hier is op, dus ik vang jullie weer op de flipside.
DOEI
29 September 2005 - 15:36
Evil Knievel:
baudibau -
02 Oktober 2005 - 19:49
Casper:
in nederland is het ook kut, dus maak je niet druk -
04 Oktober 2005 - 15:25
On The Roof: