Het gaat top - Reisverslag uit Bologna, Italië van Jesse Derkx - WaarBenJij.nu Het gaat top - Reisverslag uit Bologna, Italië van Jesse Derkx - WaarBenJij.nu

Het gaat top

Door: Jesse

Blijf op de hoogte en volg Jesse

23 September 2005 | Italië, Bologna

Dag kinders,

Even een update uit Bologna. Ik zit momenteel in de gigantische bibliotheek die in een of ander oud kasteel gebouwd is, met overal loungebanken, alle boeken op aarde (niet dat dat ene reet boeit) en gratis internet.
Het Italiaans gaat erg goed. Het is truly amazing hoe snel je zoiets leert als je er elke dag aandacht aan besteed. Dat klopt Mike, en je kan nog meer!
In mijn appartement proberen we ook zoveel mogelijk Italiaans te praten, hoewel we ook in Engels of Duits kunnen praten, maar de Spanjool kan het vloeiend en de twee Duitsers hebben in hun thuisland al hele cursussen gevolgd, dus die zijn ook veel beter erin dan ik.
Vandaag is het echt ziek mooi weer, de zon schijnt als een dolle en dientengevolge lopen "le belle di Bologna" er piekfijn bij (om misverstanden te voorkomen: belle is het meervoud van bella).
Zoals gezegd zit ik nog in het tijdelijke appartement dat via school is geregeld, maar als alles goed gaat kan ik vanaf 1 oktober verhuizen naar de studentenkamer. Dan kom ik dus bij 1 Italiaanse jongen en bij 1 Italiaans meisje terecht. Het leven wordt hier steeds dagelijkser, vooral omdat het zo makkelijk is om je thuis te voelen in Bologna. Ik heb ook samen met Derk (andere Nederlandse dude van 18) werk gezocht, en we hebben misschien een optie voor promotiewerk, dus dingen uitdelen op feesten en festivals etc., dat is dan 3 dagen per maand en dat betaalt duecento cinquanta euro, kortom 250 knakies (per meso). Verder moet ik nog even een CVtje inleveren bij de Irish pub, maar die hebben ook gezegd snel een part-timer erbij te willen hebben die goed Engels kan.
So life is good. What the fuck.

Het weekend komt er nu aan en we zijn uiteraard van plan om naar één van de vele clubs te gaan waar Bologna bekend om staat, en dan het liefst degene waar al dat oogsnoep heengaat die je hier om de nanoseconde ziet rondlopen... heden ga ik naar het park (ter grootte Vondelpark) met wat mensen van school, om een flesje te drinken en te zeiken over een Zweedse trut in onze klas.

In de categorie huishoudelijke mededelingen heb ik voor jullie mijn Italiaanse nummer: +393334827370, het oude nummer is nog wel actief maar ik gebruik die sim vrijwel nooit meer.

Dusss.... ciao ragazzi, civediamo presto!!

• 28 September 2005 - 11:10

Ruben En Jel:

Jesse, ouwe piemel! Eenmaal belandt in Perugia in een internetcafe zien we dat het je nog steeds goed afgaat, daar zijn we heel blij om. We gettor ook zoon site: www.ruubjel.waarbenjij.nu
    Maar we hebben nu je nummer dus we bellen je zo op. Trouwens, paas fotos erop ouwes. xx

• 29 September 2005 - 11:06

Jesse:

hey gekkies ik kom vrijdag na school naar jullie toe!! heb helaas geen camera, maar ga ik misschien proberen te regelen als vervroegd verjaardagscadeau...
    tot dit weekend, en alle overige mensen, tot snel!! (vooral saar en jeske en djeekster en pip en pim die toegezegd hebben langs te zullen komen... als jullie op tijd bellen kan ik accomodatie regelen!!)
    baci